Stress & manglende energi

Stress i for store mængder nedbryder mennesker og relationer.  Derfor er det vigtigt at handle - så snart du oplever stress symptomer. Samtidig er stressede mennesker ofte selv de sidste til at opleve og erkende deres stress.  Det er måske en af grundene til at udbredelsen af stress nærmer sig niveauet af en folkesygdom. 

Mennesker der får stress er ofte pligtopfyldende, engagerede personer der forventer meget af dem selv.

Gratis sparring om hvordan du kommer videre

Sidder du lige nu og er i tvivl om du selv eller en du kender er på vej til stress, så ring og få gratis sparring på hvad du kan gøre. 

 Sæt fokus på stress

Det er vigtigt at du, for dig selv, er opmærksom på dit eget stressniveau og at du på dit  job er opmærksom på dine kollegers stressniveau. Selve opmærksomheden kan  bidrage til - at du eller dine kolleger tager handling inden skaden bliver for stor. 

Tidlig opdaget stress

Vi har gode erfaringer med metoder der ved tidligt opdaget stress kan hjælpe dig eller  en kolleger tilbage på ret køl på ganske få timer. 

Her er det igen vigtigt, at du er opmærksom og reagerer hurtigt. Med andre ord, hvis du er i tvivl bør du reelt ikke være i tvivl!

Sent opdaget stress

Nogle persontyper er meget sene til at reagere på stress. Det er personer som har svært ved at mærke sig selv og mest er i deres tanker. Det kan også være personer der er opdraget til at kunne klare det hele selv, nogen kalder dem 'Tarzan' typer. De er oftest svære at hjælpe og afviser tit at der kan være tale om stress.  Deres egen erkendelse kommer mange gange først når de får kraftige stresssymptomer, eksempelvis hjertebanken eller det der er værre. 

Stress på din arbejdsplads

På en arbejdsplads er det særligt vigtigt at være opmærksom på stress, fordi stress  ligesom følelser smitter

I nogle af de organisationer vi hjælper er selve udfordringen at en eller flere personer er så stresset at det har skabt dårlig trivsel i hele afdelingen. Her er det ligeledes afgørende hvor lang tid det har stået på. Nogle gange er løsningen individuel coaching af en eller flere personer. Andre gange er det nødvendigt at supplere med et samarbejdsseminar.   

Alle kan få stress. Dog er personer med nogle karaktertræk en højere risiko for at få stress. Det er personer der eksempelvis: 

 • stiller store krav til sig selv
 • er hårdere ved sig selv når de ikke når deres egne forventninger
 • har svært ved at sige fra
 • sætter andres behov før egne behov
 • er perfektionistisk 
 • sammenligner sig selv meget med andre
 • er selvhøjtidlige
 • overvejende søger efter fejl og mangler 
 • mangler overskud og energi
 • er trist tænkende 
 • mangler selvværd og selvtillid

Udover persontyper kan situationen og de overbevisninger du har påvirke din risiko for stress. 

Kontakt os på 22 16 12 00 eller direkte her

Du kan også læse mere om tankemylder og vælge at bruge vores indumind online selvcoachsystem til at få energien tilbage. Programmet er specielt godt som stress forebyggende og for lettere stress ramte. 

Kontakt os

 • 15 min. uforpligtende
  coaching eller sparring
 • Et uforpligtende
  møde i din
  organisation

Referencer

Fra stress til trivsel på 45 minutter

”45 minutter efter med en masse ord og øvelser var jeg 100 % frisk. Jeg fattede ikke hvordan det var foregået, jeg var bare mig selv og helt klar.”

” I dag har jeg en rigtig god balance i mit arbejdsliv og nyder at være far for mine børn.”

Læs hele referencen

”Jeg stod i firmaet med en meget stor opgave, materialer og værktøjer lå over alt og børnene kaldte på mig. Jeg kunne bare mærke at jeg var ved at miste mig selv, og jeg blev rigtig bange.”

Fra frustration til overblik, lettelse og ro

”Det jeg oplevede, da jeg kom hjem ... var, at jeg havde meget mere overskud. Jeg oplevede mig selv meget mere positiv, og jeg oplevede en form for taknemmelighed over for det jeg var i og havde, både mine børn, min mand og min familie - og mit liv som helhed. Og jeg oplevede en meget blidere side af mig selv. En side, som nok har været der altid, men som bare var forsvundet gennem de mange ting der fyldte i livet.”

Læs hele referencen

Mette havde mistet overblikket over hverdagen og følte sig presset. Med 1½ times stresscoaching blev dette ændret, foruden at Mette har lært at forebygge stress til gavn for alle i familien.

Selvkritik blev vendt til muligheder

"Nu har jeg gjort noget forkert" til "nu har jeg en mulighed for at gøre noget..."

Læs hele referencen

Tina gik fra stress til trivsel, og fik ændret sin selvkritik til muligheder for at handle.

Ja, det lyder spændende
Jeg vil gerne kontaktes!